https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков в Русе: Имаме готовност да посрещаме хората и да ги...

Кирил Петков в Русе: Имаме готовност да посрещаме хората и да ги регистрираме

Имаме готовност да посрещаме хората и да ги регистрираме. Това каза пред журналисти на КПП в Русе премиерът Кирил Петков.

“Украинските бежанци се разделят на групи- хора с паспорти и хора без паспорт. Тези, които искат убежище трябва да се регистрират. Данните им влизат в общата система. Оттам се разпределя къде да отидат. И вече имаме цялостния процес – от влизане до настаняване. Всичко е проследимо. Колегите са успели много бързо да го структурират”, обясни Петков.

Системата ще работи денонощно, потвърди още премиерът.

“Палатките са оборудвани. Има работещи компютри и принтери. Има работеща реална система. В зависимост какво се случва в Украйна, ще видим какъв поток от хора ще дойде тук. Имаме пълна готовност да поеме голям брой влизащи хора от Украйна”, поясни Петков.

“Това е чисто нов процес. Всичко, което виждате никога преди не е работило и не е имало такъв процес. Ние сме една от първите държави в ЕС, която успява да регистрира и да дава временен статут. за временна закрила. Ще видим и в Дуранкулак дали ще успее да заработи. Приоритетно ще бъдат обучавани служителите, където има най-голям наплив, като Варна и Бургас”, поясни заместник министър-председател по ефективно управление Калина Константинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X