https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВасил Божков пред журналисти: Всичко минаваше през Влади и Менда за Бойко

Васил Божков пред журналисти: Всичко минаваше през Влади и Менда за Бойко

В резиденция “Бояна” се е състоял разговорът между олигарха-беглец в Дубай Васил Божков и експремиера Бойко Борисов за “съпорта” на бизнеса му, разкри Черепа.

“Всичко минаваше през Влади (Владислав Горанов – б.р.) и Менда (Стоянова – б.р.). “Трябва да вземеш “Левски” – забележете от кого го взех – от хора на Бойко и Пеевски”, обяви Божков. И нарече странична ролята на депутата от ДПС Делян Пеевски в този процес и настоя да не коментира негови действия.

20 % от печалбата ми получаваше Влади Горанов, което означава милиони, сумите при Савда са били по-малки, те бяха за различни техни нужди.

По думите на Черепа европрокурорите сами са инициирали разговора с него и са изискали показанията му срещу Борисов. “Аз не съм страна, аз съм пострадал”, коментира той.

Божков твърди, че атаката срещу него е била единствено на базата на един сигнал от него и доклада на АДФИ. “Бяха нарушени много закони и човешки права. Всичко беше разрушено и разграбено, включително колекцията ми и сградата, която купих за музей (Телефонната палата – б.р.). Всичко ще излезе наяве”, заяви Божков.

В сигнала, който съм дал на разследващите, има хора, които никой не е взел да разпита. Кирил Домусчиев не е разпитан. Валери Симеонов изпълнява поръчки на ГЕРБ. Даниел Кирилов също не е викан за разпит. Когато исках да продам част от бизнеса си, пуснаха Валери Симеонов. Бойко казва и решава всичко.

Бившият хазартен бос се оплака, че жена му е била държана 8 месеца без основание. “А Бойко за 8 едва къде не се разплака”, добави той.

Страната напуснах със собствения самолет. Никой не ме е търсил и издирвал. Отидох до Дубай и трябваше след 3 дни да се върна, но започна акцията.

 

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X