https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Никога не съм имал кюлчета, Горанов никога не ми е донасял...

Борисов: Никога не съм имал кюлчета, Горанов никога не ми е донасял пари

Тършуваха навсякъде, като започнаха от кухнята – чинии, тенджури, всичко. На масата ме хванаха, с децата бях. Там, където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. Белким намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчева. Никога Горанов не ми е донасял пари. Така експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разказа хронологията на ареста си миналия четвъртък и наред с това отговори на твърденията от сутринта на олигарха Васил Божков от Дубай, че лично бившият финансов министър Владислав Горанов е носил на Борисов лептата на Черепа заедно с пиарката Севделина Арнаудова.

На брифинг в централата на ГЕРБ Борисов допълни с подробности действията на МВР в дома му в “Банкя”: “Оттам – през двора, от гаража, мазета… По етажите, до таванското, надолу, пак в двора. И един ходи и снима. И не могат да намерят нищо – тефтери, какво ли не имаше, всичко. И накрая подписаха протокол за изземване, претърсване и пишат: “Не се намира, не се намира, не се намира”. Подписахме се и си тръгнаха. И после ме арестуваха”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според него нямало никакви предпоставки да се действа в ситуация на неотложност.

Той обвърза ареста си с войната в Украйна. По думите му планът на управляващите бил ГЕРБ да се сломи, за да не гласува в пленарната зала ясна проевропейска и пронатовска позиция срещу Русия. Но междувременно обърка настоящия украински президент Володимир Зеленски с предшественика му Петро Порошенко.

“Нашата европейска позиция е непоколебима, за разлика от разни Христовци, Атанасовци в тази безпринципна коалиция”, добави Борисов.

“Цялата им работа е да ни развеждат като маймуни”, оплака се той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X