https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВСС пенсионира и награди с 1000 лева и. ф. председателя на Окръжния...

ВСС пенсионира и награди с 1000 лева и. ф. председателя на Окръжния съд в Русе

Съдийската колегия на висшия съдебен съвет поощри Анета Георгиева – и. ф. административен ръководител – председател и заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд-Русе, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Наградата е предложена от Янко Янев – административен ръководител – председател на Апелативен съд- Велико Търново, който се мотивира с дългогодишния юридически стаж на съдия Георгиева – над 40 години, от които повече от 22 години в съдебната система. От 1999 г. до момента тя правораздава в Окръжен съд – Русе, като в периода 15 декемвре 2014 г. – 17 юли 2019 г. е негов заместник-председател, след което изпълнява функциите „административен ръководител – председател“. Посочени са постигнатите от нея много добри резултати по отношение на бързина и качество на правораздавателната дейност, както и че придобитият професионален опит, личният пример и нейният авторитет, са изключителни предпоставки за мотивиране на колегите ѝ.

Анета Георгиева е освободена от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Русе, считано от 6 април 2022 г.

След тази дата съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи Аглика Гавраилова – съдия в Окръжен съд-Русе, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд-Русе до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Предстои ВСС да насрочи конкурс за титуляр на длъжността. Кандидатите за поста вече са известни – това са магистратите Мирослав Йорданов и Елица Димитрова. Към момента Йорданов е съдия в Районния съд в Русе и е бил кандидат за негов председател. Конкурсът, който бе тази година, спечели друг от общо тримата кандидати – Елена Балджиева.

Съдия Димитрова пък също е съдия от Районния съд, но е командирована в Административен съд Русе от 2018 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X