https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОкръжният съд в Русе отново без ръководител

Окръжният съд в Русе отново без ръководител

Висшият съдебен съвет (ВСС) отново ще трябва да обяви конкурс за административен ръководител на Окръжния съд в Русе, след като насроченото за вчера, 8 ноември, събеседване с двамата кандидати не се състоя, поради отказа им от състезанието.

Това бяха Мирослав Йорданов и Елица Димитрова.

Към момента Йорданов е съдия в Районния съд в Русе и е бил кандидат за негов председател. Конкурсът, който бе тази година, спечели друг от общо тримата кандидати – Елена Балджиева.

Съдия Димитрова пък също е съдия от Районния съд, но е командирована в Административен съд Русе от 2018 г.

Пред кадровиците от ВСС Димитрова е депозирала желание да остане в Административния съд, а Йорданов е оттеглил кандидатурата си за висшия пост в Окръжния съд, пише Бряг.

Припомняме, че от 7 април т.г. съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи Аглика Гавраилова – съдия в Окръжен съд-Русе, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд-Русе до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

През 2021 г. на два пъти нито един кандидат за ръководител на Русенския окръжен съд не подаде документи за конкурса на Висшия съдебен съвет за административната длъжност. Досега единственият кандидат, който бе изслушан от ВСС на 23 февруари 2021 г. – Йордан Дамаскинов, не успя да получи мнозинство от гласовете на кадровиците.

Четирима, сред които и председателят на ВКС Лозан Панов, гласуваха „за“ Дамаскинов, шecтимa бяxa “пpoтив”, като за избор процедурата изисква 8 гласа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X