https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнатоли Станев на протеста на Дунав мост: Настоящото правителство създава законови условия...

Анатоли Станев на протеста на Дунав мост: Настоящото правителство създава законови условия за работа

„Настоящото правителство създава законови условия за работа и елиминира наложените от миналото административни пречки. Вярно е, че процесът е сложен и отнемащ време, но оттук нататък всичко ще се случва прозрачно.“

Това заяви областният управител на Русе Анатоли Станев при срещата си с протестиращите от „Автомагистрали Черно море“, които по-рано днес затвориха за близо половин час кръговото кръстовище на ГКПП „Дунав мост“. Станев припомни казаното през вчерашния ден от премиера Кирил Петков, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми. Средствата ще бъдат платени при условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

Областният управител коментира, че това е пътят за справяне с корупционни практики от последните 30 години. Той е сигурен, че проблемът ще бъде решен, но са необходими гаранции, че българският данъкоплатец няма да бъде ощетен. „На всички ни омръзна да се превръщаме в пасивни жертви и заложници на порочни схеми, крайно време е самите ние да сложим край на всичко това“, коментира още Станев.

По-късно през деня Станев ще се срещне и с президента на КНСБ Пламен Димитров, който също се включи в протеста. По думите на Димитров над 500 души от дружеството са заплашени да си загубят работата, като други 150 служители вече са напуснали.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X