https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнатоли Станев разкри защо е трудно да санкционират нарушителите на Дунав мост

Анатоли Станев разкри защо е трудно да санкционират нарушителите на Дунав мост

„Считам, че българските и румънските власти за граничен и митнически контрол работят в синхрон“, заяви областният управител на Русе Анатоли Станев по-рано днес в отговор на журналистически въпроси относно честите задръствания в района на гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“.

Той поясни, че такива тапи се получават основно поради грубото погазване на правилата за движение от някои водачи, които са предимно от други националности. Според областния управител именно фактът, че голяма част от нарушителите са чужди граждани пречи за прилагането на необходимите действия по санкциониране, тъй като правата им следва да бъдат вменени на родния им език.

Още през следващите дни Станев ще проведе поредна среща по проблема с ръководството на Областната дирекция на МВР. Той отбеляза още, че е информиран, че целият състав на полицията в Русе е на терен и сред основните приоритети е справянето със ситуацията в района на Дунав мост. Областният управител коментира, че редовно инспектира района и многократно с цел облекчаване на трафика е участвал в координацията между институциите. Станев коментира и, че сред основните мерки е изграждането на буферни паркинги, както и възобновяването на фериботната линия с Гюргево.

„Румънският терминал е въпрос изцяло на частна инициатива. Наблюдават се частични затруднения по отношение на електрификацията, продължава да се работи по драгирането на Дунав в подхода към терминала. Нито българската, нито румънската държава могат да влияят пряко върху частния собственик и неговите инвестиционни намерения“, поясни областният управител и отбеляза, че е имал многократни посещения на място, от които става видно, че се работи, но не толкова бързо колкото се очаква.

Колкото до останалите мерки, то той посочи, че функционира междуведомствен механизъм за спиране на тежкотоварните автомобили във вътрешността на страната, но не рядко се случва той да сработи чак след натрупване на камиони в Русенско.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X