https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков: Българското правителство е подготвено, имаме план за алтернативни източници

Кирил Петков: Българското правителство е подготвено, имаме план за алтернативни източници

Българското правителство е подготвено, има план за алтернативни източници. Няма да бъде спирана доставката на газ към консуматорите. Спирането на газа е грубо нарушения на договора и шантаж, каза Кирил Петков. По думите му правителството преглежда всички договори с “Газпром”, включително и за транзит на газ, защото едностранен акт на изнудване е недопустим. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на заседанието. Премиерът се е чул тази сутрин с премиера на Гърция и е получил уверение, че газовата връзка ще бъде готова през юни, каза Кирил Петков.

Днес премиерът Кирил Петков и представители на управляващата коалиция заминават за Киев.

Българската делегация ще лети до Полша, а оттам е осигурен нощен маршрут към украинската столица. В Киев делегацията ни ще предаде каски и бронежилетки, които българското правителство е обещало на Украйна.

Очакванията на премиера са представителите на управляващата коалиция, които ще пътуват до Киев, да се запознаят с реалната ситуация в Украйна.

Междувременно стана ясно, че доставките на природен газ от “Газпром експорт” за България спират от днес. Това съобщиха от “Булгаргаз”, позовавайки се на писмо, получено от руската страна. От българската газова компания уточняват, че към настоящия момент не се налагат ограничителни мерки за консумацията в България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X