https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков обяви изграждане на пет моста по протежението на Дунав

Кирил Петков обяви изграждане на пет моста по протежението на Дунав

“Превръщането на река Дунав в ключов транспортен коридор за Европа ще бъде обща задача за България и Румъния.” Това стана ясно след срещата на министър-председателя Кирил Петков с премиера на Румъния Николае Чука, научаваме от пост на Министерски съвет на Република България във Фейсбук.

“Ще бъдат разгледани и възможностите за изграждане на един мост до Русе и на още четири по протежението на реката, както и драгирането на плавателния път. Тези инициативи ще допринесат за икономическото развитие и просперитет в региона”, подчерта премиерът Петков.

“Важно е България и Румъния да не са само добри съседи, но и добри партньори”, заяви министър-председателят Петков и добави, че свършеното по набелязаните задачи ще бъде отчетено през месец септември на съвместно заседание на двете правителства.

Двамата министър-председатели Петков и Чука потвърдиха като огромен приоритет приемането на България и Румъния в Шенген. Лидерите заявиха още категоричната си подкрепа за европейския път на Украйна, Молдова и Грузия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X