https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedТеофанидис: „Български пощи“ са бутани към фалит заради апетитни имоти

Теофанидис: „Български пощи“ са бутани към фалит заради апетитни имоти

Това, което се вижда в последните 10 години изглежда като бутане към към фалит на „Български пощи“, заяви в предаването „Тази сутрин“ новият изпълнителен директор Богдан Теофанидис. Причината за това според него е, че дружеството разполага с апетитни имоти.

Като пример той посочи имот в „Пампорово“, който е собственост на „Български пощи“ и е отдаден под наем.

„Леглова база от около 80 човека, заведение на първия етаж. Наемът, който плаща фирмата на държавата през „Български пощи“, всъщност се е 2 320 в сезона на месец за цялата сграда“, обясни Богдан Теофанидис.

По думите му дружеството използва един и същи оценител вече 10 години.

„Български пощи“ трябва да излязат на печалба. Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти“, посочи като Той уточни, че всички участници на пазара биха се радвали дружеството „Български пощи“ да се върне силно и на куриерския пазар, където всъщност е растежът, където са парите, защото всеки печели от повече конкуренция“, каза новият изпълнителен директор.

„Заплатите на служителите са изплатени на 70%, което се е наложило поради две причини. Първата е кибератаката, засяга и системите за изчисление на и заплащане на заплати. Втората е защото, когато касовият модул пада, е много трудно за български пощи да имат приходи, така че да се разплаща със служителите“, обясни Богдан Теофанидис. Новият директор обаче обеща, че разликата от 30% от заплатите на служителите ще бъде изплатена.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X