https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВнасят искане за повишаването на прага за регистрация по ДДС

Внасят искане за повишаването на прага за регистрация по ДДС

“Внасяме искане за дерогация за повишаване на прага за регистрация по ДДС. Това ни е част от коалиционното споразумение.

Дерогацията към ЕК е прагът да се повиши от 50 на 100 хиляди лева, което ще облекчи много малките бизнеси, които се борят с всички икономически трудности. Това значително ще намали тяхното административно бреме”. Това обяви премиерът Кирил Петков преди началото на заседанието на Министерския съвет.

По думите му преди правителствената среща е бил на конференцията на страните от Югоизточна Европа, която е във връзка с енергийната сигурност. “Радвам се, че София става мястото, където страните -Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия и дори Украйна – заедно с колегите от Азербайджан, обсъждахме как енергийната сигурност на региона да бъде оптимизирана, за да имаме по-голяма диверсификация, по-ниски цени и оптимизация между системите, за да бъде намален рискът за доставки. За пръв път в историята на Бългрия имаме такава централна роля в енергийната сигурност”, подчерта той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X