https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДБ поиска шествието на "Безсмъртния полк" да бъде забранено

ДБ поиска шествието на “Безсмъртния полк” да бъде забранено

Демократична България” призовава Столична община да забрани шествие на т.нар “Безсмъртен полк”, което е предвидено за 9 май, деня в който се чества победата над Хитлеристка Германия във Втората световна война.

Шествие “Безсмъртен полк” се състоя за първи път в България на 9 май 2016 г. по случай 71-годишнината от края на Втората световна война. То започва от Паметника на Незнайния войн, преминава през бул. “Цар Освободител” и стига до Княжеската градина и намиращия се там Паметник на Съветската армия.

В декларация общинските съветници посочват, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.

Според общинските съветници мероприятието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към “изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна”.

“Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани “евроатлантически подлоги”, пише в декларацията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X