https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеБелодробната болница в Русе получи 48 модерни болнични легла

Белодробната болница в Русе получи 48 модерни болнични легла

“Радостни сме да съобщим, че приключи един едногодишен проект за преоборудване на легловата база в Тубдиспансера, както русенци наричаме болничното заведение. Това е болницата, която изнесе на първа линия, чрез своя персонал, ковид пандемията и спаси живота на много хора“, заяви Венелин Молнар – президент на Ротари клуб Русе. В двора на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ представителите на Ротари клуб бяха поканили дарителите, участвали в мащабната благотворителна акция, за да отдадат заслужената благодарност на хората, приели идеята на хуманитарната организация да служат на обществото.

Процесът по набиране на средства, намиране на доставчици, организиране на логистиката, затрудненията при вноса от чужбина, транспортирането и монтажа отнема повече от година, за да може днес Русе да се радва на 48 модерни болнични легла и шест специализирани мултифункционални носилки, предаде Бряг.

Д-р Светослав Дачев, управител на болницата, благодари на дарителите и сподели, че старите легла са били между 30 и 50 годишни: „Сградата ни е в този вид от 1932 г. и постоянно е необходима някакъв вид реконструкция, отделяне на стаите, създаване на нови санитарни помещения. Част от леглата са остарели и беше крайно време да ги сменим. От общо 88 легла сега 48 са нови. Помощта е голяма – удобни мултифункционални носилки, които могат да се ползват като инвалиден стол и като носилка в хоризонтално положение. Те са съвместими с линейките за лесно пренасяне на тежко болни пациенти.“

Леглата, които присъстващите можаха да видят на живо, покриват световните стандарти. Те са по-широки, по-големи, комбинирани с удобни шкафчета за прибиране на личните вещи на пациентите, имат удобна ергономична подвижна поставка за хранене в легнало положение, удобства за тоалет на болните.

Дарителите, в знак на признателност, получиха специални грамоти. Между тях са Нина Крушева – основен организатор и член на клуба, Милен Ганчев и Илиян Йорданов дарили крупни суми, Фондация „Направи добро за непознат“, Ротари клубовете „Русе“ и „Дунав“, Лайънс клубовете и други компании.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X