https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новини„Дунав“ се изправя срещу „Бистришките тигри“ за Купата на Аматьорската лига

„Дунав“ се изправя срещу „Бистришките тигри“ за Купата на Аматьорската лига

„Дунав“ излиза днес срещу „Бистришките тигри“ в мач за Купата на Аматьорската лига.

Двубоят е от 17:30 на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. При успех русенци ще са първият отбор печелил трофея три пъти. По пътя към финала „Дунав“ елиминира последователно отборите на Септември (Тервел), Локомотив (Русе), Устрем (Дончево), Волов (Шумен) и Саяна (Хасково).

Русенският тим вече си осигури и математически участието в по-горна дивизия и в оставащите срещи до края на първенството, „светлосините“ ще имат възможност за експерименти. Така например, в двубоя с „Лудогорец“ III в Разград тази събота щабът на русенци ще заложи на повече ротации, за даде възможност за доказване на всички футболисти.

Подготовката за двубоя за АФЛ е във фокуса на треньорския щаб и футболистите, но едновременно с това вървят приготовленията и за новия сезон, тъй като паузата в първенството е кратка и отборът се очаква да поднови своите занимания още в първата седмица на юни.

„Намираме се в особен период, където е ясно, че трябва да завършим сезона добре и макисмално концентрирани, но в същото време имаме и дългосрочни цели и трябва да мислим за следващия сезон по отношение на селекцията и подготовката. Много е важно да направим правилно този преход между двата сезона, защото това до голяма степен ще предопредели кампанията ни през следващия сезон.“, заяви треньорът на русенци Мартин Цирков.

Излизаме да доведем целта си до успешен край – да вдигнем купата. Вече съм го постигал, но искам отново, трета купа в клубната витрина“, заяви председателят на Управителния съвет на Дунав и капитан на тима Диян Димов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X