https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЖителите на Николово искат канализация и ограничаване на тировете

Жителите на Николово искат канализация и ограничаване на тировете

Изграждането на канализация и ограничаване на преминаването на тежкотоварни автомобили през селото бяха основни теми на приемната на кмета на Русе Пенчо Милков в Николово.
▫️

“Според управителя на ВиК Сава Савов в момента не може да се кандидатства за изграждане на канализация в селото, но той увери, че при отварянето на Оперативна програма “Околната среда” с приоритет ще се финансират проекти в населените места с между 2000 и 5000 жители, сред които попадат Николово и Мартен”, отбелязва кметът.
▫️

“Засиленият трафик от тежкотоварни автомобили е другата тревога тук. Правомощията ми за това са ограничени, но съм решен да свикаме обща среща с кметовете на Николово, Червена вода и Долно Абланово и ръководството на ОД МВР.  Въпреки недостига на патрулни коли и полицаи, ще изискаме от органите на реда да предложат на населението алтернативни начини за ограничаване навлизането на тирове. Освен че нарушават нормалния живот на хората, те са предпоставка за много инциремонти”, заяви Милков.

“Успях да поздравя и децата в селото, които отпразнуваха 45 години от създаването на ДГ “Приказен свят”. За година и половина успяхме да извършим належащи ремонти както в централната сграда, така и във филиала ѝ в с. Просена”, завършва кметът на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X