https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков заплаши с блокади: Няма да приемаме целия световен трафик на...

Пенчо Милков заплаши с блокади: Няма да приемаме целия световен трафик на камиони

Русенци се оплакват от ежедневни задръствания в града заради опашки от тежкотоварни камиони. Тапите са дълги и обикновено започват километри преди ГКПП „Дунав мост”. Паркираните тирове затрудняват движението в крайморския град. Местни жители разказват, че често стоят в задръстване по шест часа.

Във вторник от МВР обявиха няколко мерки, които да облекчат трафика в Русе. Едната от тях е спиране на тежкотоварните камиони на територията на три области преди крайдунавския град.

Кметът на Русе Пенчо Милков не скри, че проблемът датира от години. „Това е като тения в тялото на нашия град”, каза той.

“От години този проблем стои в Русе. Надявам се камионите да ги виждат всички властимащи. За първи път вчера, при поредния силен натиск на общината, трима министри започнаха работа. Свързах се с тях, обещано е трафикът да бъде спиран в области извън Русе. Русе няма да приема целия световен трафик на камиони в своето тяло. С помощта на държавата или със силата на русенци. Ние можем да направим така, че камионите да стоят така. Надявам се, че усилията на държавата ще дадат постоянен резултат, а не до неделя”, заяви пред Нова Милков.

Той подчерта, че русенци са готови да блокират възлови кръстовища в града в знак на протест.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X