https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорислав Българинов се пръкна с ново сдружение, кой го финансира?

Борислав Българинов се пръкна с ново сдружение, кой го финансира?

“Мисия градеж” е най-новото сдружение, регистрирано в Русе. През последните седмици то се появява в новинарските хроники, организирайки местни събития. Проверка на Ruse.news в Търговския регистър показа, че зад сдружението стои бившият депутат и доскорошен областен управител на Русе Борислав Българинов.

В ръководството влизат още синът на Българинов – Ивайло, както и адвокат Николай Чернев.

Към момента “Мисия градеж” е организирала две събития. Едното е празник на консервативното традиционно семейство “Мама, баща и аз”, което се проведе на 28 май на площад “Свобода”.

Втората инициатива е посещение на румънски блогъри в Русе. За целта Българинов е включил контактите си и е получил подкрепата на Съюза на ресторантьорите и хотелиерите в Русе, Винарска изба „Нисово“, Регионален исторически музей – Русе и Община Иваново. 

Прави впечатление, че в нито една от дописките, разпространявани дословно в някои русенски медии, не се споменава името на Борислав Българинов.

Проверка на Ruse.news показва, че сдружението все още няма сайт, но има фейсбук страница, от която се вижда, че в инициативите е заложено солидно финансиране. В страницата си те се определят като “група мечтатели, които вярваме в по-доброто утре”, а тяхната мисия е да “създават възможности”.

Повече от интересно е как ще се финансира сдружението и дали ще се възползва от програми и проекти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X