https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИзлъга ли Българинов за кметските мераци? Бившият губернатор обикаля партийните централи

Излъга ли Българинов за кметските мераци? Бившият губернатор обикаля партийните централи

През месец юни Ruse.news разкри, че бившият депутат и бивш областен управител на Русе Борислав Българинов се е прицелил към кметския стол, а за трамплин ще използва сдружението си “Мисия Градеж”.

Седмици по-късно той отговори на разкритията ни, заявявайки, че няма никакви политически амбиции. „Политически цели аз лично нямам. Предлагаха ми да се включа в някои нови политически проекти, но не мисля, че трябва да се стимулира политическото номадство от партия в партия. Това за мен не е понятно”, каза тогава Българинов.

На думи Българинов може и да няма политически амбиции, но действията му показват друго. Ruse.news научи, че всъщност бившият губернатор на Русе усилено се подготвя за местния вот след 11 месеца.  От месеци той посещава различни партийни централи в София, за да търси подкрепа.

Българинов все още не е решил дали иска да бъде партиен кандидат или да се кандидатира като независим, но с подкрепата на различни политически проекти. За да се окичи с партийна принадлежност трябва да заложи на някоя от големите политически партии, което е малко вероятно.

По-логично би било сдружението му “Мисия Градеж” да се превърне в “Мисия Русе” или “Градеж за Русе” и така той да впусне в надпреварата за местните избори като независим кандидат, но подкрепен от няколко по-малки субекта. Още повече, че местните избори са мажоритарен вот.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X