https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИ депутатите на ГЕРБ-СДС нямат ток? Не се появиха в парламента

И депутатите на ГЕРБ-СДС нямат ток? Не се появиха в парламента

След разпада на четворната коалиция вчера, днес Народното събрание започна работата си на ръба. След минути събиране на депутати, председателят Никола Минчев успя да събере 121 от нужните за кворум. 121-ият регистрирал картата си бе посрещнат с аплодисменти.

В зала липсва цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, които видимо бойкотират работата на парламента. В социалните мрежи вече се питат дали всичките депутати, подобно на лидера им Бойко Борисов, нямат ток и това да е причината за липсата им.

Иначе днес да бъде създадена Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация “Южен поток” и “Турски (Балкански) поток”, както и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България), ще обсъди парламентът, според програмата за работа на Народното събрание. Вносители са Мустафа Карадайъ и група народни представители от ДПС.

Проектът предвижда тя да работи един месец и да се състои от 14 депутати – по двама от всяка парламентарна група. Комисията трябва да изготви доклад за работата си и за установените факти и обстоятелства.

В мотивите си вносителите посочват, че в геополитическия момент, в който газът се използва като инструмент за външната политика на Руската федерация, и прекъсването на доставките се явява заплаха за националната енергийна сигурност на страната ни, е в интерес на българското общество да се установят пълната истина около реализирането на посочените проекти за пренос на природен газ от Русия, както и свързаните физически и юридически лица.

В дневния ред на заседанието са предвидени и два проекта за промени в Закона за обществените поръчки – на ДПС и на “Продължаваме Промяната”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X