https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМая Манолова призова купуването на депутати от ПП да стане в мола

Мая Манолова призова купуването на депутати от ПП да стане в мола

„Коалиционната криза прерасна в правителствена криза и скоро ще стане парламентарна криза. Нека разговорите за купуване на 12 депутати от ПП да бъдат публични и може би молът е подходящото място за търговия с депутати, където и започна коалиционната сглобка.“

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова пред телевизия Нова нюз и призова Бойко Рашков да се заеме с купуването на депутати, защото то представлява състави на престъпление, смята г-жа Манолова.

По думите ѝ актуализацията на бюджета не е равнозначна с купуването на депутати. И от Изправи се България призовават всички партии в парламента да приемат актуализацията, макар че в нея липсва най-важното – истински мерки срещу инфлацията. Но за бившия омбудсман е важно при актуализацията парламентът да приеме и преизчисляване на пенсиите сега, защото очевидно октомври няма да има парламент и вероятно тогава ще сме на избори.

“Докато хората се притесняват за хладилниците си, управляващата коалиция извади всички мръсни съдове от кухнята. И се карат за пари и обществени поръчки. Не става дума за принципи, нито за ценности, а за оставане във властта на всяка цена и за разпределяне порциите на държавата.“ – заяви Мая Манолова.

Според нея разочарованието е огромно и е както на Изправи се.БГ, така и на всички стотици хиляди българи, които бяха на площадите заради липсата на промяна и справяне с кражбите, корупцията и подчинената съдебна система.

Бившият председател на комисията по ревизията в парламента коментира, че Четворната коалиция вместо да разгради схемите на Борисов, които бяха разобличени от комисията по ревизия и виновните да бъдат наказани, те са ги прибрали и ги надграждат.

Тя даде примери със схемите с газа, където за да бъде нахранен любимия посредник на коалицията платихме допълнителни 110 млн. лв. само за месец май, сделките с оръжия, схемите в земеделието, в горите, при пътищата, държавните фирми и обществените поръчки. „Следващата комисия по ревизията ще има много работа“ – заключи Мая Манолова.

Тя коментира и внесения закон за енергетиката и го определи като изключително притеснителен, защото дава неограничени правомощия на министъра на енергетиката да преценява от държавните дружества каква част от свръхпечалбата да насочи към Фонд сигурност на енергийната система и след това да отиде за подкрепа на икономиката. Манолова критикува и предложението за две тарифи за ток, парно и вода като мерки, които ще подкрепят богатите вместо да са достатъчна подкрепа за нуждаещите се от мерки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X