https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМанолова: Войната вече има пагубни отражения върху България

Манолова: Войната вече има пагубни отражения върху България

„От месеци говорим само за газ, а всъщност войната е основният проблем. Критичният залог на тези избори е да не допуснем партиите, които са готови да ни въвлекат във война, да влязат в парламента”. Това заяви Мая Манолова, председател на „Изправи се, България”, за “Офанзива”.

Манолова каза, че войната вече има пагубни отражения върху България. ”И в икономически, и в социален план. Хората обедняват. Страхът от това как ще преживеят зимата става все по-осезаем. Трябва да бъдат положени всички усилия да не се допуска въвличането на България във военния конфликт. Европа се намира на ръба на пропаст. Тя повече никога няма да е такава, каквато беше”.

Според нея, в момента най-належащи и от първостепенно значение са разходите, които да подкрепят българските семейства и българските домакинства. „Президентът представи своята последователна позиция срещу изнасянето на оръжие. Служебният кабинет трябва да бъде малко по-активен. Това, което правителството трябва да договори с „Газпром” е, количествата, които не сме получили, да ги получим през предстоящите зимни месеци. Ние и в момента получаваме руски газ. Но, през посредници, любезно осигурени ни от четворната коалиция, и с 30% по-скъпо. От прекратяването на директните доставките от „Газпром” спечелиха посредници, близки до четворната коалиция”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X