https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков: Градската железница ще реши много въпроси в Русе

Пенчо Милков: Градската железница ще реши много въпроси в Русе

Проектът за градска железница би решил много въпроси в Русе и еврорегиона. Подкрепям напълно инициативата на Сдружението на бившите областни управители и Министерството на транспорта и съобщенията за възстановяването му. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков.
“Влакът ще осигурява бърза връзка между централната градска част и индустриалните зони в града – „Тегра“, Източна и Западна промишлени зони, Безмитна зона и Индустриален парк – Русе, както и връзка с град Мартен и други населени места.
Още с пускането на първия етап се предвижда в пиковите часове да могат да бъдат превозени до 2400 души в едната посока”, посочи градоначалникът на Русе.
“Това ще облекчи значително и трафика от и към Дунав мост, който продължава да тормози русенци. Следващите етапи от проекта предвиждат и връзка с Гюргево и летището в Букурещ”, заяви Милков.
“За да бъде изпълнен проектът възможно най-бързо, Община Русе ще съдейства изцяло на държавата и ще осигури оперативна работа на експертно ниво”, категоричен е той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X