https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГрадската железница свързва Русе с Букурещ

Градската железница свързва Русе с Букурещ

Градската железница в Русе ще бъде част от една по-добра свързаност между Букурещ, Варна и Горна Оряховица. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев след работна среща за възобновяването на проекта за градска железница в дунавския град, съобщи Русе Медиа.

Русе може да стане част от много сериозен индустриален конгломерат заедно с Букурещ, Варна и Горна Оряховица заради потенциала на локацията и предприемчивостта. В тази посока има желание за работа на бизнес, администрация, жп инфраструктура и правителство, каза министър Събев.

Той допълни, че градската железница се разглежда като по-мащабен проект и е продължение на политиката за намаляване на вредните емисии.

Това, което мога да кажа за създалата се политическа ситуация е, че почтеността задължава и това е много важно, заяви още министърът на транспорта Николай Събев.

„Ние разчитаме, че все повече хора, най-вече депутати, ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави тази промяна, за да подреди икономиката си, обществените отношения по един елегантен начин, така че хората да имат бъдеща полза, хората да усетят, че живеят в една все по-нормална държава, във все по-чисти, прозрачни, открити, без вулгарност обществени отношения и това е нашата цел. Аз съм убеден, че в тази посока ще имаме повече съмишленици“, заяви още той.

Събев коментира още, че внимателно е слушал пресконференцията на спортния министър в оставка Радостин Василев. „Тези хора не казаха – подкрепяме „Продължаваме промяната“, те казаха – ние подкрепяме развитието на България, защото имаме обещания пред българите. И това е много важно. Ние това трябва да разберем – че ще има все повече и повече депутати, които за определен закон, за определени неща, които носят конкретни ползи на българите, ще имат тази политическа отговорност“, каза министърът.

Той определи разговорите, които се водят от ПП, като лобиране за една по-добра държава. „Разчитаме на родолюбие, това са термини, които досега не са били в нашия политически речник“, заяви още Събев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X