https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите пак се сбиха в парламента

Депутатите пак се сбиха в парламента

За пореден път напрежението в парламента се нажежи, а депутатите почти стигнаха до бой. Размяна на остри реплики за състоянието на здравната система между Костадин Ангелов от ГЕРБ и Георги Михайлов от БСП доведе до скупчване на народните представители. Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин, който водеше заседанието в този момент, опита да успокои съпартиеца си Георги Свиленски, който пръв стана да се репчи с думите “Проф Михайлов може и сам да се защити”. През това време обаче още социалисти заприиждаха, както и представители на ГЕРБ.

Вигенин, който водеше заседанието и при сблъсъка между Искрен Митев от ПП и Костадин Костадинов, призова депутатите към смирение, за да се не налага пак да дава почивка. “Нищо в тази зала не се е решило с висок тон и каране пред микрофоните. Става с гласуване”, заяви той.

Групите се разделиха и Вигенин ги призова да седнат по местата си, Напрежението се успокои бързо.

Настимир Ананиев настоя за наказание за Мануил Манев, който изблъскал 4-5 депутати и трябвало да бъде отстранен от утрешното заседание. Росица Кирилова пък да бъде наказана, че снима случващото се в залата. Вигенин обясни, че никъде не пише, че е забранено депутатите да снимат в зала, въпрос на лична забележка. “За сдърпването пред мен, този път не ми се налага да гледам записи, моята преценка е, че никой няма да бъде наказан. Ще си направим изводи и ще се опитаме да спазваме добрия тон”, заяви зам.-председателят на НС.

В отговор Манев изрази задоволство от решението на Вигенин и заяви, че колегите му председатели трябвало да се поучат от него.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X