Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоИзбрано от редактораОсъдиха русенската депутатка Рена Стефанова

Осъдиха русенската депутатка Рена Стефанова

Депутатката от “Продължаваме промяната” Рена Стефанова е сключила споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца, а Софийският градски съд е одобрил наказанието в сряда.

Стефанова беше един от народните представители, чийто имунитет беше поискан от Иван Гешев заради висящо разследване срещу нея. Причината е пътен инцидент, при който е пострадала жена. В деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември, Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище. Тя доброволно се отказа от имунитета си и заяви, че ще понесе отговорност, ако вината ѝ се докаже, пише в. “24 часа”.

Освен 3 месеца условно адвокатката от Русе няма да може да шофира за същия срок.

Рена Стефанова се е явила лично с адвоката си на заседанието и е потвърдила волята си да сключи споразумение.

В деня на пътния инцидент Стефанова шофирала “Тойота”-та си по ул. “Одрин” в София, става ясно от обвинението. На кръстовището с бул. “Тодор Александров” завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите. Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата – не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

След като Гешев поиска имунитета ѝ, Рена Стефанова обясни, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала. Стефанова лично се обадила на полицията и дала обяснения. Тогава тя декларира готовност да понесе вината си, но попита прокуратурата за десетки шумни разследвания с корупционен характер, по които няма развитие с години.

Според одобреното споразумение Рена Стефанова ще плати и 1170 лв. разноски по делото.

Тя ще остане народен представител. Депутатите напускат събранието само ако са осъдени окончателно на ефективен затвор, и то за умишлено престъпление.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X