https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоРусеКметът Пенчо Милков откри първия за Русе Държавен личен шампионат по вдигане...

Кметът Пенчо Милков откри първия за Русе Държавен личен шампионат по вдигане на тежести

Днес в Канев център кметът Пенчо Милков откри Държавния личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрасти, който се провежда за първи път в Русе. Събитието се организира от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе с финансовата подкрепа на Община Русе. Шампионатът ще продължи 5 дни – до 28 юни.

“Вдигането на тежести е спорт, който е донесъл много слава на нашия град. Русенските треньори успяват така да мотивират децата, че те да отдадат сърцето си на тепиха“, каза кметът. Той пожела на участниците сила и кураж, а на организаторите – да продължат да работят все така всеотдайно за развитието на българския спорт.

Председателят на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов получи сувенирна щанга с благодарност от всички русенски състезатели.

На откриването на Държавния личен шампионат по вдигане на тежести присъстваха още началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, деканът на факултета по Здравни грижи на РУ „Ангел Кънчев“ Никола Събев, директорът на Ученическа спортна школа – Русе Мая Петрова, както и олимпийският шампион и треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X