https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОткриха XI-ия турнир по вдигане на тежести Купа "Русе"

Откриха XI-ия турнир по вдигане на тежести Купа “Русе”

Преди по-малко от час беше даден старта на XI-ия турнир по вдигане не тежести – Купа „Русе“. В него участие ще вземат около 70 младежи от десет клуба в девет български града. Сред официалните лица на събитието бяха областният управител Анатоли Станев, заместник-кметът на Община Русе по хуманитарни дейности Енчо Енчев, както и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Областният управител Анатоли Станев поздрави участниците, като им пожела здравето и късметът да са винаги с тях. „Благодаря на доц. Панайотов за това, което прави за развитието на спорта в региона и в национален аспект“, каза Станев. Той изрази увереност, че родните спортисти по вдигане на тежести ще завоюват все повече национални и световни медали. „Вярвам, че слушаме все по-често ще слушаме българския химн от стълбичката на победителите“, допълни още Станев. Той отличи с грамота за цялостен принос към развитието на спорта председателя на тежкоатлетическия клуб в Русе  доц. Кирил Панайотов.

От своя страна заместник-кметът Енчев заяви, че спортистите в залата са пример за подражание и вдъхновение. „Нашите шампиони се увеличават и вярвам, че те ще надскочат резултатите до този момент“, сподели още заместник-кметът. Той връчи и поздравителен адрес от името на кмет Пенчо Милков, в който се казва: „Искам преди всичко да изразя удовлетворението си от факта, че градът ни е домакин на спортно събитие от такава величина. Вашият принос към развитието на спорта в града ни е неоспорим, а с изявите на Вашите спортисти, постигнатите резултати, организацията и условията, които създавате, доказвате за пореден път професионализма си и отдадеността си към този атрактивен спорт“, се казва в написаното от кмета Милков.  Той пожела на участниците здраве, да бъдат енергични и мотивирани. „Нека постиженията и отличията се множат през годините и радват многобройните привърженици на тежката атлетика“, допълва още кметът.

Според тазгодишният регламент на „Купа Русе“ състезателите ще участват в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Към тях ще се присъединят и млади тежкоатлети, включени в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести, които се подготвят за няколко международни състезания през пролетта и лятото. Индивидуалното класиране на състезателите ще се проведе по системата Синклер, а отборното класиране – от сбора точки на индивидуалните състезатели в съответните отбори.

Награждаването на победителите се очаква да бъде в ранния следобед.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X