Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоБългария„Продължаваме промяната" все още без регистрация, обмислят коалиция с ДБ

„Продължаваме промяната” все още без регистрация, обмислят коалиция с ДБ

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков все още няма регистрация като партия. Това потвърди и изпълняващият временно длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов.

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация той заяви: „Може би – да, не съм сигурен“.

Иванов не бил наясно дали имат проблем с марката, но ако се наложи, ще си търсят друго име. По думите му това нямало абсолютно никакво значение, защото хората познавали лицата им. „Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не“, каза Иванов.

Припомняме, че учредяването на ПП се състоя още на 15 април, но до момента регистрация липсва, като не са направени и нужните стъпки затова. На прага на изборите по всичко личи, че това е без значение, тъй като Петков и Асен Василев не участваха с ПП като партия, а се явиха с регистрацията на ВОЛТ на Настимир Ананиев, Средна европейска класа и „Социалдемократи“

Спор за името „Продължаваме промяната“ се яви, след като стана ясно, че кметът на Добрич Йордан Йорданов е ползвал лого девиза „Продължаваме промяната на Добрич“ още през 2019 година, а Даниел Лорер подава заявление в Патентното ведомство през 2021 година, припомня Трибюн. бг..

Йорданов оспорва и подава заявка за регистриране на марката, като по този начин блокира Лорер и исканията му. Дългите срокове при такива спорове пък може да принудят Кирил Петков и Асен Василев да търсят ново име, ако въобще имат намерение да регистрират някога партия.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов не изключи възможността “Демократична България”, от чиято квота е той, да се яви на следващите избори заедно с “Продължаваме промяната”. Пред “Нова телевизия” той уточни, че подобен сценарий се обсъжда в публичното пространство, но решението ще се вземе след дискусии в обединението.

“Тази опция съществува”, лаконично заяви Божанов.

Сформирането на коалиции след евентуални предсрочни избори вече стана тема за редица политици. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна, че би участвал в коалиция с ясно изразена евроатлантическа политика. Вчера той обяви, че дясно-центристко управление би било най-доброто за България. Премиерът Кирил Петков каза от своя страна, че разговори за евентуална коалиция с ГЕРБ може да има, само ако Борисов отиде на топъл остров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X