https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораAlien.one спряха дъха на хиляди край Русе с най-голямото дрон шоу, правено...

Alien.one спряха дъха на хиляди край Русе с най-голямото дрон шоу, правено у нас

Зрелищно светлинно дрон шоу озари небето над Русе. То беше кулминацията във втория ден от тунинг фестивала “Маска”, който се провежда за шести път край дунавския град. Грандиозното шоу с дронове е дело на ALIEN.ONE – иновативна компания насочена към шоу бизнеса в Европа и в България.

Те издигнаха стотици дронове над пистата край ДЗС, където хиляди жители и гости на Русе за пръв път в историята на града видяха такова представление в небето.

Изглючителната хореография накара публиката да изпадне в пълна еуфория, а десетки коли започнаха да прииждат, тъй като шоуто се виждаше от километри.

Извънземни чинии полетяха от всички страни със светлинни ефекти и звуци на стотици метри в нощното небе при невиждани мерки за сигурност, а публиката продължи да пищи радостно около 30 мин до самия край. Несъмнено Русе ще запомни този ден.

След кратък, но вдъхновителен  разговор с представители на ALIEN.ONE разбрахме, че са вложени стотици часове в подготовка за изключително сложното маневриране, а зад формите стои екип от аниматори, художници и инженери. Фирмата може да изписва текст и реклами с 2D и 3D форми и движения в небето, но най-вече да остави публиката без дъх и с поглед към звездите.

Несъмнено шоутата с дронове са новото настояще на въздушното забавление. Те са истинска революция и категорично заменят традиционната заря.

Дрон шоуто е все по-популярно и предпочитано,  тъй като дроновете не произвеждат химическо и шумово замърсяване, което позволява тяхното показване по всяко време на нощта.  Дроновете не съдържат барут или експлозия, за да произведат светлината си. Това ги прави и много по-подходящи за сухи зони, по време на забрани за пожар или навсякъде, където рисковете, породени от пожар, правят фойерверките неизползваеми.

Всяко шоу с дрон е персонализирано – включва цветове и форми, което позволява пълна гъвкавост и ангажираност с шоуто. Дроновете могат да образуват думи и дори цели изречения, предавайки послания и истории в небето.

Наред с очевидните ползи за околната среда, има цял набор от причини, поради които дроновете са най-добрата алтернатива на фойерверките, включително факта, че надхвърлят творческите им ограничения.  Светлинните шоута с дронове имат безкрайни възможности, за да превърнат небето в гигантски триизмерен екран, който функционира като интерактивна и завладяваща цифрова система.

Разбира се, най-важна е реакцията на публиката. Емоционалното въздействие, което се създава от историите в нощното небе с помощта на дронове, далеч надхвърля въздействието, което имат фойерверките и това се видя на фестивала “Маска” край Русе.

В YouTube се появиха и любителски кадри от спектакъла край Русе:

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X