https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБСП запазва четиримата си министри, ако кабинетът на Асен Василев получи подкрепа

БСП запазва четиримата си министри, ако кабинетът на Асен Василев получи подкрепа

Националният съвет на БСП потвърди четиримата досегашни министри и вицепремиерското място със същите колеги министри, ако се стигне до кабинет. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

“Очакваме мандатоносителят “Продължаваме Промяната” да проведе разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира най-малко 121 депутати. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет”, посочи Нинова.

“Ако такава подкрепа бъде осигурена, Националният съвет реши: първо, одобрява програмата на правителство, която вчера изработихме заедно с партньорите от ПП и “Демократична България”, посочи лидерът на БСП.

“Удовлетворени сме от факта, че в програмата намери място наше предложение да се положат дипломатически усилия за нормализиране на диалога между България и Руската федерация с оглед българския национален интерес”, посочи тя, цитирана от БТА.

Националният съвет реши, ако ни бъде връчен третият мандат, да положим всички усилия да водим преговори за съставяне на редовен кабинет, съобщи още лидерът на БСП.

На въпрос как трябва да бъдат разпределени министерствата, които досега бяха на “Има такъв народ”, Нинова каза, че това зависи от разговорите, които в момента водят ПП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X