https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОт "Продължаваме промяната" потвърдиха, че ще издигнат Асен Василев за премиер

От “Продължаваме промяната” потвърдиха, че ще издигнат Асен Василев за премиер

Депутатът от “Продължаваме промяната” Радослав Рибарски потвърди пред Би Ти Ви, че партията ще предложи Асен Василев за премиер. Очаква се политическата сила да посочи името на министър-председателя, след като БСП получи третия мандат за съставяне на кабинет, а лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че най-голямата парламентарно представена партия трябва да излъчи премиера.

“В разговорите вътре в партията се обсъждат различни варианти, но Националният съвет подкрепя Асен Василев за премиер”, уточни Рибарски, който е и председател на енергийната комисия в Народното събрание.

Вчера БСП проведе първи консултации с представители на “Продължаваме промяната”. Днес разговорите продължават с “Има такъв народ”. Предстоят такива и с “Демократична България”.

Пред БНТ депутатът от “Продължаваме промяната” Росен Костурков също обяви, че е най-нормално Асен Василев да бъде предложението на партията за премиер. Той отбеляза, че политическата сила има принципни различия с ръководството на “Има такъв народ” и ако се създаде кабинет, в който Гроздан Караджов отново ще е министър, то тогава “Продължаваме промяната” няма да участват в него.

“Бихме направили много компромиси, за да има правителство, което да продължи антикорупционната политика”, добави Костурков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X