https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКубрат Пурев загуби от Чисора

Кубрат Пурев загуби от Чисора

Британецът Дерек Чисора победи Кубрат Пулев с 2:1 съдийски гласа в лондонската „О2 Арена“.

Двамата боксьори в тежка категория изиграха мач на много високо ниво с размяна на много на брой удари и определено задоволиха зрители по трибуните. Двамата боксьори предложиха високо темпо от самото начало докрай и не спряха да опитват нокаутиращи удари и тежки размени. Ударите на Чисора бяха по-малко от тези на Кобрата, но по-мощни и по-добре насочени. По лицето на българина се отвориха две аркади, но той не спря да се стреми към завършващата комбинация.

След поражението Кубрат Пулев до голяма степен загуби шансовете си да атакува за трети път световната титла в тежка категория. Кобрата остава с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг.

Преди 6 години Кобрата надделя над този съперник също с 2-1 съдийски гласа, макар тогава да бе доста по-убедителен в превъзходството си на ринга. Сега решението на официалните лица не изглежда като грабеж в полза на домашния боксьор, защото дуелът бе равностоен и много атрактивен и ритмичен.

Такабициите на Кобрата да атакува за трети път световната титла вероятно ще претърпят провал след това поражение, но пък показаното от него на ринга загатна, че все още е част от елита. Той получи тежки попадения и имаше аркади над двете очи, които в отделни моменти го възпрепятстваха, но той не спря да се стреми към завършващата комбинация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X