https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПетков: Страшно е да откажеш на лидер с мафиотско поведение

Петков: Страшно е да откажеш на лидер с мафиотско поведение

Лидерите на “Продължаваме промяната” не са успели да съберат подкрепа от общо 121 депутати в парламента, защото народни представители не са се осмелили да се противопоставят на лидерите на ГЕРБ и на “Има такъв народ”. Това се разбра от думите на премиера в оставка Кирил Петков пред Би Ти Ви.

“Страшно е да кажеш “не” на един лидер, който наистина има така мафиотско поведение, има охрана. Говоря и за Слави Трифонов, и за г-н Борисов. Не знам дали знаете, но, отивайки при г-н Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия. Така че да кажеш на такъв човек: “Аз съм смел, искам да застана с “Продължаваме промяната” и ще се отрека от стария модел”…

Поясни, че не е ходил при Борисов, но тези маниери, които се отразили и на обзавеждането в Министерския съвет го накарали да промени обзавеждането в кабинета си. Преди това те били като в нощен бар.

Обяви че “тези хора вкарват страх в техните депутати”, част от които осъзнали, че това е грешен път и искат да са част от промяната, но “не им достиска” да вземат правилното решение. Петков обяви, че не ги обвинява, но заради това ще се наложи да се загубят още няколко месеца, за да се стигне до брой от 121 независими депутати.

Според него хора като Трифонов и Борисов не могат да разберат, че човек може да влияе на други хора през кауза. “И това бе мотивиращият факто за първите шест”, подчерта Петков. “Те не могат да разберат, че даже не можем да си помислим за купуване. Няма как хора, които искаме да са част от нашата кауза, да се купят или продадат, защото утре някой друг ще ги купи”, обясни тезата си премиерът.

“Нашата битка ще бъде години и тази битка изисква хора, които наистина вярват”, подчерта Петков.

Не пожела да обяви имена, но съобщи, че в периода на търсене на депутати, които да подкрепят формацията му, са се появили политически брокери, които са предлагали различен брой депутати, на което “Продължаваме промяната” отговорили, че искат само истински съмишленици. От думите му се разбра, че въпросните брокери не са депутати.

“Няма да назовавам имена, но мога да кажа едно – тези хора ще разберат, че ние сме тук за дългата игра и властта не е на всяка цена. Каузата е на всяка цена и това е голямата разлика”, подчерта Петков.

На въпрос дали с днешна дата отчита като грешка изгонването на 70 служители на посолството на Русия в София, той попита как е трябвало да постъпи премиер, когато получи данни от службите, че е имало опити за вербуване на политици. Не посочи към кои политици са били насочени тези опити като се позова на класифицирана информация. Обяви, че е недопустимо за националната сигурност да допусне друга държава активно да се опитва да промени посоката накъде да върви България като вербува политици за целта.

На въпрос кого визира в публикацията си във “Фейсбук”, която коригира впоследствие, че “Продължаваме промяната” не са “меки диалогични китки”, той посочи, че го е махнал, защото е бил обвинен в хомофобия, а е имал предвид, че формацията няма да пречупи принципите си и да загърби обещанията си.

Коментира, че Бойко Борисов гледа на доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция за дейността на Агенция “Пътна инфраструктура” както дяволът чете евангелието. По-рано пред активисти в Бургас Борисов прочете, че според агенцията няма никакво нарушение по договорите за строителството на три участъка от “Хемус”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X