https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДаниел Митов: ПП бяга от съставяне на правителство. Ясно е, че отиваме...

Даниел Митов: ПП бяга от съставяне на правителство. Ясно е, че отиваме на избори

Даниел Митов: ПП бяга от съставяне на правителство. Ясно е, че отиваме на избори

България върви към нови избори, прогнозира в “Денят започва с Георги Любенов” Даниел Митов от ГЕРБ.

“От “Продължаваме промяната” бягат от съставяне на правителство, защото надробиха такава каша в държавата, че единственото, което им остава е да си измият ръцете със служебен кабинет. Ясно е, че отиваме на избори.”, изтъкна той.

По думите му единствено ГЕРБ са тези, които могат да проведат истинска съдебна реформа.

Митов коментира и протоколната закуска в Американското посолство, за която се завъртяха спекулации, че е била поле за политически консултации. По думите му в Американското посолство се е състояла една протоколна закуска по повод изпращането на съветника по политически въпроси и запознанството ни с новия, а това “се е превърнало в новина без да има нужда от такава”.

Даниел Митов отрече по време на мероприятието да са обсъждани доставките за България на втечнен газ.

“В Американското посолство нямаше консултации. Ако говорим за консултации, сигурно по-интересно е било в Президентството. Посолствата, особено съюзническите, е нормално да се интересуват от това България ще има ли правителство. В положение, когато на източния фланг на НАТО има война, няма никакво учудване от факта, че нашите съюзници се интересуват. Те се интересуват и от това какво ще стане в Естония, където също падна правителство. Какво ще стане в Италия, където правителството на Марио Драги падна. Така че това са нормални процеси”, коментира той.

Даниел Митов определи като проблем говоренето на вицепремиера в оставка и министър на финансите Асен Василев. Според него той е проявил не просто непрофесионализъм, но и пълна липса на дипломатическа хигиена. Според Митов от приказки като тези на Василев за това, че някой някъде бил шушнал на неговите коалиционни партньори какво правителство трябва да се прави, тръгват подобни конспирации.

Той допълни, че според него вицепремиерът в оставка има интерес към комисионните.

“Той разбира от шума на комисионните. Покрай спекулациите с газовите доставки, покрай връщането на посредниците в доставките за газ, както и пламенната защита на интересите на “Лукойл” от страна на правителството и на вицепремиера Василев, има обосновани предположения, че парите, които отиват при посредниците в швейцарските им сметки, след това може би част от тези пари се преразпределят по офшорните сметки на хората, които са свършили работата. Не обвинявам никого. Имаме служби, които трябва да проверят има ли такъв феномен”, каза още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X