https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ готови за кабинет наесен, няма да връщат мандата

ГЕРБ готови за кабинет наесен, няма да връщат мандата

ГЕРБ са готови да направят кабинет в следващия парламент, очакват да са първа политическа сила и нямат намерение да връщат мандата, както направиха в това Народно събрание.

“Не зная дали успешната формула в 48-то Народно събрание ще е точно коалиционната формула. Мисля, че трябва да оставим отворени всички варианти. Има възможности за програмно правителство, за правителство на националното съгласие. Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще водим разговори за правителство. Имаме готовност. Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена”, това каза за БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

“Като цяло линията ни на поведение беше на една активна опозиция и ако управляващото мнозинство беше конструирано по един грамотен начин и правителството действаше по правилата на политиката, щяхме да имаме един парламент със силна опозиция, но и с едно силно управление, което би било добре за страната”, върна се назад Биков.

“За съжаление, на отсрещната страна имахме една много слаба конструкция, която практически се самосчупи. Може би най-големият дефект на това управление беше, че то така и не успя да изработи някакъв ефективен механизъм за взимане на решения. Ако ГЕРБ участваше в управлението, категорично щеше да е далеч по-грамотно. Ние сме имали такъв тип управление през 2014 – 2016, когато отново четири политически формации бяха в управляващото мнозинство”, каза депутатът от ГЕРБ.

При последната политическа рулетка през юли, ГЕРБ върнаха веднага мандата, като се аргументираха, че този парламент е напълно изчерпан и не виждат шанс той да излъчи работоспособно правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X