https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНад 240 атлети ще мерят сили в традиционния пробег Русе-Гюргево

Над 240 атлети ще мерят сили в традиционния пробег Русе-Гюргево

Едно уникално и неповторимо спортно събитие със старт в една държава и финал в друга – традиционният Пробег на свободния дух Русе – Гюргево (Free Spirit Run Giurgiu – Ruse), ще се състои на 25 септември.

На принципа на ротацията всяка година стартът и финалът се променят. През 2022 г. стартът на 15-километровото трасе ще бъде даден в центъра на град Гюргево, Румъния, а финалът ще бъде в Русе, България.

Преобладаващо равното трасе пресича през основните забележителности на двата дунавски града. Преминаването на границата е без спиране, по уникалния 2 км мост на приятелството, свързващ двата бряга.

Капацитетът на събитието е 300 предварително регистрирани участници – любители и професионалисти, като до момента участие са заявили 245 души. След отмяната на миналогодишното издание заради COVID мерките, тази година пробегът обещава голяма конкуренция с бегачи от България, Румъния, Израел, Турция, Южна Африка, Италия и Обединеното кралство.

Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-добрите мъже и жени във генералното класиране и възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст е 18 г. Всеки участник трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния.

Състезанието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе. и е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

Желаещите да се регистрират за участие могат да го направят на официалния сайт на събитието.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X