spot_imgspot_img
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
spot_img
НачалоПоследни новиниНад 240 атлети ще мерят сили в традиционния пробег Русе-Гюргево

Над 240 атлети ще мерят сили в традиционния пробег Русе-Гюргево

Едно уникално и неповторимо спортно събитие със старт в една държава и финал в друга – традиционният Пробег на свободния дух Русе – Гюргево (Free Spirit Run Giurgiu – Ruse), ще се състои на 25 септември.

На принципа на ротацията всяка година стартът и финалът се променят. През 2022 г. стартът на 15-километровото трасе ще бъде даден в центъра на град Гюргево, Румъния, а финалът ще бъде в Русе, България.

Преобладаващо равното трасе пресича през основните забележителности на двата дунавски града. Преминаването на границата е без спиране, по уникалния 2 км мост на приятелството, свързващ двата бряга.

Капацитетът на събитието е 300 предварително регистрирани участници – любители и професионалисти, като до момента участие са заявили 245 души. След отмяната на миналогодишното издание заради COVID мерките, тази година пробегът обещава голяма конкуренция с бегачи от България, Румъния, Израел, Турция, Южна Африка, Италия и Обединеното кралство.

Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-добрите мъже и жени във генералното класиране и възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст е 18 г. Всеки участник трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния.

Състезанието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе. и е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

Желаещите да се регистрират за участие могат да го направят на официалния сайт на събитието.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X