spot_imgspot_img
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
spot_img
НачалоБългарияКрум Зарков проговори за министерския пост, служебното правителство и скандалите в БСП

Крум Зарков проговори за министерския пост, служебното правителство и скандалите в БСП

Служебното правителство ще подготви редица закони, свързани с Плана за възстановяване. Това каза в предаването “Тази събота” по бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Рокадите в сектор правосъдие вече са направени, запазих голяма част от екипа на Надежда Йорданова, каза Зарков и посочи, че “Шенген” е една от темите, по които може да има пробив без работещ парламент. В края на септември се очаква поредна проверка по техническата готовност на България. Има известно изоставане, посочи той.

Не може да се твърди, че криза няма. Кризи има. Такава дълбочина рядко се случва. Ние не сме изпратени да търсим да навредим на някого целенасочено. Имаме за мисия да решим текущи проблеми, каза Зарков.

Има и закони, които Европа чака от България, в т.ч. и този за търсене на отговорност на главния прокурор. По тези въпроси в няколко месеца можем да убедим европейските ни партньори, че сме тръгнали по необратим път, бяха думите на служебния правосъден министър.

Радвам се, че за първи път отиваме на избори, без да сме разбъркали Изборния кодекс преди вота, коментира още Зарков и изрази надежда за висока избирателна активност на парламентарния вот на 2 октомври.

Той заяви, че до известна степен е бил изненадан от предложението на президента към него за министър на правосъдието, но нямал колебания да приеме.

Оставам член на БСП. Според мен става дума за неразбиране и недоразумение. Служебното правителство се различава от редовното, че не е партийно, каза Зарков.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X