https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПовече от година пътят Русе-Велико Търново не е бил поддържан

Повече от година пътят Русе-Велико Търново не е бил поддържан

През юли е изкърпена настилката на участъка от път I-5 Русе – Велико Търново, на територията на област Велико Търново. Дейностите са възложени от Агенция “Пътна инфраструктура” веднага след като решението на Народното събрание от 26 април да позволи предприемането на текущи ремонтни работи. Преди това повече от година по републиканската пътна мрежа не е изпълнявано текущо поддържане, подмяна на ограничителни системи, знаци и обновяване на маркировката, съобщава агенцията. Тази нощ при тежък инцидент по трасето загинаха четирима души, а други шестима бяха ранени. По-късно стана друга катастрофа по трасето.

От пътната агенция поясняват, че в момента в отсечката от път I-5 в област Велико Търново се косят храсти и се подравняват банкети. Възложено е и премаркиране на участъка – на осова линия и крайни линии, както и на напречната маркировка. Крайният срок за изпълнение на предвидените дейности е 30 август.
В началото на юли АПИ възложи и изработването на технологичен проект за ремонт на пътната настилка и мерки за обезопасяване на трасето в населените места и крайпътното пространство. Срокът за изработване на проекта е 30 септември 2022 г., допълват от ведомството.

По целия участък от път I-5 на територията на област Велико Търново, от км 65+200 до км 115+300, през юни е извършена инспекция от представители на АПИ, Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” и пътноподдържащото дружество. След инспекцията е изготвен доклад и са набелязани мерки за повишаване безопасността на движението. Към момента той е представен за съгласуване на ОД МВР Велико Търново. Като препоръка е изведена необходимостта от обезопасяване на крайпътното пространство, с цел минимизиране на възможността и намаляване на тежестта при настъпване на пътни инциденти.

От Министерството на транспорта се похвалиха, че са създали организация за евакуацията на всички пътници от катастрофиралия автобус, който се е движел по трасето Истанбул-Букурещ. Автобусът е управляван от двама шофьори – румънски и турски, тахографът не е намерен, а проверка е установила, че автобусът има валиден лиценз.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X