https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПолицията се събуди: Въвеждат мерки, за да ограничат тировете в Русе

Полицията се събуди: Въвеждат мерки, за да ограничат тировете в Русе

Заради увеличения трафик от автомобили и камиони към ГКПП “Дунав мост” при Русе Министерството на вътрешните работи разпореди допълнителни мерки. Полицията спира камиони, пътуващи към граничния пункт в областите Разград, Велико Търново и Стара Загора на подходящи места. Там ще има денонощно полицейско присъствие. Това съобщи на брифинг в късния следобед комисар Димитър Вачков – началник на отдел “Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР в Русе.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение в посока “Дунав мост” след подаване на информация от областната дирекция на МВР в Русе.

Вачков заяви, че е създадена междуведомствена група, в която участват заместник-министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Министрите на трите ведомства също са пряко ангажирани с решаването на проблема.

“Искам да ви уверя, че ръководството на областната дирекция на МВР в Русе полага всички усилия за решаването на проблема, който най-вече съществува за русенци. Извадени са допълнителни полицейски екипи, които да регулират движението по булевардите “България” и “Тутракан”. Работим в тясна връзка с органите на местно самоуправление и с областната администрация”, каза комисар Вачков.

Той коментира, че е изключително трудно да бъде разделен трафикът на товарните от леките автомобили.

“Правим всичко възможно, за да не допускаме товарният трафик да преминава през вътрешността на Русе и през малките населени места. Имаме такива сигнали и взимаме мерки спрямо тях”, обясни Вачков.

По думите му колоните от камиони на булевард “България” ще останат там, докато превозните средства преминат през граничния пункт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X