https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГодина и половина след първата копка: Прекратяват договора за басейна в СУ...

Година и половина след първата копка: Прекратяват договора за басейна в СУ „Васил Левски“

Договорът за изграждането на басейн и спортна зала в СУ „Васил Левски“ в Русе ще бъде прекратен и ще бъде обявена нова обществена поръчка за довършването на инфраструктурния обект, научи Русе Медиа. В момента се оформя документацията за извършените до момента строителни дейности, след което ще се пусне и новата поръчка.

Това се случва година и половина, след като на 10 декември 2020 г, бе направена официално първата копка от русенската фирма „Адис Калинов“ ООД.

Тя спечели обществената поръчка, като договорът с общината бе на стойност близо 2,5 млн. лв. без ДДС.. Според първоначално обявените намерения в рамките на 5 години трябваше да се изгради басейн за нуждите на две училища и спортна зала с хандбално игрище с около 600 седящи места, пише Русе медиа.

Проверка на място показа, че към момента всъщност дейност няма. Няма работници, няма строителна техника, няма дори пазачи на строителната площадка. Според хората от квартала активните строителни дейности са преустановени още през пролетта на 2022 г.

Обществено достъпната информация, свързана с изпълнителя, показва следното:

– Има образувано дело за несъстоятелност в Русенския окръжен съд, по което все още няма решение, за обявяване на несъстоятелност на „АДИС Калинов“ ООД.

– От справка в Търговския регистър е видно, че съдът е назначил временен синдик – Милена Дякова.

– Има насрочени публични продажби от частни съдебни изпълнители на имущество на „АДИС Калинов“ООД за неплатени задължения.

При откриването на строителната площадка през 2020 г. изпълнителят заяви, че ако община Русе привежда редовно финансиране от бюджета си, обектът може да бъде завършен не за 5, а за около 3,5 години.

От своя страна администрацията тогава пое ангажимента в бюджета да има на разположение достатъчно средства за своевременното и поетапно изграждане на обекта. Това действително се спазва, но строителят се е оказал в невъзможност да изпълни договора заради финансовите си затруднения.

Затова общинска комисия от експерти трябва да извърши оглед на място и да установи дали преведените средства към изпълнителя отговарят на обема и на качеството на свършената работа до момента. След изчистването на отношенията на двете страни и прекратяването на договора ще стартира отново процедурата за обществена поръчка, която обаче ще забави още във времето така чакания басейн за хората от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X