https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенските екогерои спасиха 135 дръвчета от изсичане

Русенските екогерои спасиха 135 дръвчета от изсичане

Във вчерашното издание на „Стара хартия за нова книга“ 2050 русенчета предадоха 10,4 тона хартия за рециклиране и получиха над 2450 нови книги. Така спасиха от изсичане 135 дървета!

В продължение на няколко часа стотици деца и родителите им предаваха за последващо използване събраните кашони, вестници, хартиени опаковки и др., като за всеки 5 кг, малчуганите получаваха нова детска книга по избор.

Празникът бе изпълнен с много музика, подаръци от организаторите и изпълнения на талантливите деца от Общинския детски център за култура и изкуство. Специално приветствие към екогероите отправи и зам.-кметът инж. Магдалина Илиева.

„Чудесно е, че книгите могат да живеят своя втори живот чрез вас, деца. Благодаря Ви за това, че пазите природата ни и че учите нас, по-възрастните, да бъдем по-отговорни към нея“, каза Илиева.

„Русе е единственият български град, в който кампанията се реализира без прекъсване от седем години насам и ще продължаваме да се връщаме тук“, казват организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“. Те поздравиха екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за отличната организация и топлото посрещане всяка година.

Като партньор на събитието Община Русе изразява благодарността си към всички деца и техните родители, които с отдаденост се включиха в инициативата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X