https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКъде в Русе бензинът е под 3 лева

Къде в Русе бензинът е под 3 лева

Само две вериги бензиностанции в Русе продаваха вчера бензина под 3 лева без държавната отстъпка от 25 ст. за литър, показа проверка на в. „Бряг“. Горивото се продава на цена 2,99 лв. в обектите на „Лукойл“ и „Марешки“, чиято бензиностанция е само една и се намира на бул. „Тутракан“. Литър дизел в „Лукойл“ пък се търгува срещу 3,22 лв., а при Марешки – за 3,29 лева.

Припомняме, че в събота пред медии президентът Румен Радев заяви: “Бензинът вече е под 3 лева”. Така той отговори на въпроси дали вече има резултат от срещата му с “Лукойл”. „И това е началото на един процес към овладяване на инфлацията“, добави той. Срещата на държавния глава с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“ се проведе на 8 септември с цел да се набележат мерки за стабилизирането на икономическата среда и за борба с инфлацията в полза на българския потребител, следвайки строго пазарните механизми.

Сочената за най-евтина бензиностанция в Русе – тази на ул. „Антим“, предлага бензин А95 за 3,00 лв., дизел – за 3,25 лв., а газ – за 1,13 лева.

И „Гап Трейд“ до Централна автогара също продава А95 за 3 лева, а дизела – за 3,25 лева.

Най-скъп остава бензинът на веригата „Шел“ с цена 3,14 лв. за литър, следвани от OMV – 3,11 лв. и бензиностанции „Еко“ с цена от 3,10 лева.

Дизелът съответно на тези места е 3,37 лева, отново 3,37 лева и 3,31 лева.

Област Русе се изкачва с две места и заема осмо място в страната по цени на горивата, сочи статистиката на bg.fuelo.net. (Осмото място се задържа и към дата 12 септември – бел. ред.)

Към вчерашна дата бензинът е поевтинял с 2,50 ст., дизелът – с 3,72 ст., а газа – с 0,88 стотинки за литър.

Общата стойност на поевтиняване на горивата в Русенско е със 7,1 стотинки. Най-евтини са цените в Шуменско, а най-високи – в Кърджалийско.

В класацията участват всички бензиностанции (дори и тези с приблизителни цени) и само основните горива – бензин А95, дизел и пропан-бутан. За данните се взима разликата между средната цена за страната и горивата в дадената бензиностанция. Разликите се сумират по области и се разделя на броя на бензиностанциите. Така за всяка област се изчислява колко стотинки е средната разлика спрямо средната цена за страната.

Общият резултат е сума от разликите на отделните горива. Класирането се осъществява по общия резултат за всяка област и се преизчислява всеки час, уточняват от сайта bg.fuelo.net.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X