https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщинските съветници в Русе са в шок от неадекватното поведение на колегите...

Общинските съветници в Русе са в шок от неадекватното поведение на колегите им от ГЕРБ и СДС

Общинските съветници от МК „БСП за България“,Патриотите – ВМРО, Демократична България – обединение,„Атака“ и „Движение за права и свободи“ не могат да осъзнаят простотията, която направиха колегите им от ГЕРБ и СДС на днешното заседание.

Както Ruse.news съобщи, съветниците от ГЕРБ и СДС решиха в 90-ата минута на днешното заседание на местния парламент просто да си тръгнат и така провалиха заседанието.

“Днес, 13 септември 2022 г., след час и половина работа в Общински съвет – Русе, по демонстративен начин група общински съветници организирано напуснаха зала „Свети Георги“, с което провалиха 39-ото заседание на ОбС – Русе. Това бяха групите на ГЕРБ и СДС. До изчерпване на Дневния ред оставаха 10 точки, обвързани с приемането на подробни устройствени планове (ПУП) – напълно стандартни и безконфликтни. Контролни листи от № 971 до № 980 не са предизвикали дебати по постоянните комисии през изминалата седмица. Именно това поражда и озадачаването ни като общински съветници и хора, защитаващи обществените интереси. Категорично заявяваме, че подобни действия са неприемливи и недопустими”. Това заявиха в декларация до медиите останалите общински съветници.

“Винаги сме възприемали работата си като общински съветници като дълг. Вярваме, че ние сме израз на гласа на народа в местното самоуправление. Ние сме хората, които трябва да проявяваме отговорност и морал в дейността си. Още повече, когато от нашата работа зависи бъдещето на нашите съграждани.

Приканваме колегите си от ГЕРБ-СДС да обяснят на своите избиратели с какви мотиви спират работата на Съвета по категорично безспорни точки, на които разчитат избирателите от община Русе. Приканваме ги също да дадат отчет на същите тези избиратели с какви очи ще приемат да получат възнаграждение за работа, която не са довършили докрай? Защото да напуснеш работното си място преди да си свършиш работата е меко казано безотговорно”, се казва още в декларацията на групите от ОбС без ГЕРБ и СДС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X