https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВъзстанова се екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“

Възстанова се екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“

Трескава подготовка върви по възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“. Дейностите са в изпълнение на проект „Екопътека – аз и ти с грижа към природата“, изпълняван от Спортно туристическо и природо-защитно дружество „Академик“ с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирма „Тива ком“ ООД. Целта на проекта е формиране на навици за системно спортуване и туризъм в околностите на Русе, формиране на съзнателно отношение към околната среда на ученици, студенти и всички граждани.

Студенти и преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“, както и ветерани-туристи взеха участие в поредица трудни акции за осигуряване на проходимостта в района между Лесопарк „Липник“ и хижа „Минзухар“. Благодарение на усилената им работа, непроходимият от години участък за пешеходно преминаване по бъдещата екопътека е вече достъпен. Маршрутът на екопътеката е трасиран окончателно с поставяне на временна маркировка в проблемните участъци.

Студенти и ученици от няколко училища вече са потвърдили участие в дейностите по проекта. Това са групи от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ с ръководител г-н Венцислав Колев, ПГСАГ „Пеньо Пенев“ с ръководител инж. Цветанка Вълкова, СУ „Васил Левски“ с ръководител г-н Милен Йорданов, специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“ в Русенския университет с ръководители доц. д-р Маргаритка Филипова, гл. ас. д-р Пламен Мънев и гл. ас. д-р Николай Ковачев, както и скаутския клуб „Приста скаут“ с лидер Слав Гиндянов. Освен в практическата работа по възстановяването на екопътеката, младежите ще преминат и през практичен курс за придобиване на знания и умения за екомаркировъчна дейност

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X