https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДепутатът Иван Белчев повежда Новогодишен поход до хижа "Минзухар"

Депутатът Иван Белчев повежда Новогодишен поход до хижа “Минзухар”

Сдружение RuseGO кани русенци на Новогодишен поход от Текето до хижа “Минзухар” в първия ден от новата година.

Походът ще се състои на 1 януари, неделя, а началната точка е големия паркинг на Текето до язовира. Тръгването ще е в 12:00 часа. Организаторите съобщават, че маршрутът е много приятен и ненатоварващ. “Още в самото начало влизаме в гората и вървим по отъпканите пътеки. Следваме новите табели на маршрута “Аз и ти с грижа за природата” към хижа Минзухар. Предвиждаме около час престой в хижата, където хижарят Стенли ще ни приготви топъл чай и ще можем да си закупим новия му календар и орехи”. Организаторите на похода приветстват присъствието на деца-сурвакари, които са добре дошли със собствените си сурвачки!
В хижата е предвиден около един час за пиене на чай, хапване, сладки приказки и игри. След това групата тръгва обратно по същия живописен маршрут към Текето. Очакваното връщане на паркинга е към 16:30 – 17:00 часа. Общо (отиване и връщане) целият маршрут е 11 километра.

От Сдружение RuseGO “В хижата ще можете да закупите напитки, но е добре да си носите собствена чаша – ще направим конкурс за най-красива чаша! Носете си храна, защото не се предлага. Всеки участник ще трябва да заплати туристическа такса от 1 лв. на хижаря.”

Водач на следновогодишния поход е депутатът Иван Белчев, тел. 0885 875 238.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X