https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПожар изпепели къща в Русе

Пожар изпепели къща в Русе

Пожар избухна около 15.30 часа в къща под Сарайския мост в Русе, като все още огнеборците са на място и извършват гасене. По предварителна информация най-вероятната причина за възникване на пожара са електрическите жици, захранващи къщата. Според собственика, който се е намирал в дома си в момента на инцидента, огънят е тръгнал оттам.

На място са изпратени два екипа на пожарната, като се наложи да се използва и тежка техника от съседни строителни обекти, за да се разбута огнището. Домът е бил пълен с множество горими материали, струпани на едно място, за което съседите са подавали сигнал към община Русе. Основното им притеснение е било, че ако възникне пожар, ще пострадат и техните домове, предава Русе медиа.

Заради пожара се е наложила евакуацията на майка с дете и възрастна жена от съседен имот, пострадал е и товарен автомобил, паркиран до мястото на огъня. Пожарникарите са се забавили, тъй като на място са изчаквали екип на Енергото да дойде и да спре тока, за да започнат гасенето. Накрая са решили на свой риск, с опасност за живота си, да не ги чакат, а да действат по потушаване на огъня.

Къщата е изгоряла напълно, а обитателите й остават без покрив над главата си. Причините се изясняват.

Снимка: Русе медиа
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X