https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Разкриват шест мобилни секции за изборите в Русе

Разкриват шест мобилни секции за изборите в Русе

Шест ще бъдат секциите в Русенско за гласуване на избиратели с трайни увреждания с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители на 2-и октомври тази година. Това става ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Милена Хинкова.

Подвижните секции ще бъдат разкрити в четири от осемте общини от областта. По две секции ще има в Русе и Ветово, а по една в Бяла и Ценово, съобщиха от Областна администрация – Русе.

Колкото до лицата, които са поставени под карантина заради Ковид-19, то те също ще могат да упражнят правото си на глас. Това ще може да се случи там, където има разкрити подвижни секции. Членовете на съответната комисия първо ще отидат при хората с трайни увреждания, след което ще облекат предпазни костюми и ще посетят карантинираните, пожелали да гласуват.

По-късно през деня очаквайте информация относно провеждащата се съвместна информационна кампания относно предстоящия машинен вот на 2-и октомври в секциите с над 300 избиратели.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X