https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСъдът в Русе остави в ареста турчина, пренесъл парфюми и обувки за...

Съдът в Русе остави в ареста турчина, пренесъл парфюми и обувки за над 80 бона

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Т. Ъ., привлечен като обвиняем за това, че на 22.09.2022 на ГКПП „Капитан Андреево“ и „Дунав мост“ пренесъл през границата на страната парфюми и обувки на обща стойност 81 820 лв.

Това се е случило в условията на продължавано престъпление, на два пъти, без знанието и разрешението на митниците, а контрабандната стока е за търговски цели в големи размери.

Окръжен съд – Русе счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Същото е с висока степен на обществена опасност, 42-годишният мъж не е български гражданин, няма постоянен адрес в Р България и съществува реална опасност да извърши друго престъпление и да се укрие. Според съда, това би затруднило хода на разследването и би създало предпоставки за неоснователно забавяне и приключване на производството, както и своевременно понасяне на наказателна отговорност от обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Т. Ъ., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X