https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев разкри кога ще обявя първото заседание на парламента

Радев разкри кога ще обявя първото заседание на парламента

Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото заседание на Народното събрание. По думите му издигането на нови червени линии, и то след изборите, и търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалиция издават страха на партиите да поемат отговорност за управлението през зимата.

„Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя изцяло с техните виждания. Изключително важно е те да намерят общия език. Ще предоставя всички условия по конституция, така че да има достатъчно време за диалог, за търсене на консенсус и да се сформира управленско мнозинство”, каза още държавният глава.

Според президента и изминалите избори не са успели да пречупят тенденцията за отчуждаване от партиите и от властта. „Този вот не даде възможност на никоя партия да управлява сама и не дадоха възможност за лесно формиране на коалиция. Това е ясен знак към партиите, че хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси”, категоричен е Радев. По думите му България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X