https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАкадемик Христо Белоев бе удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от узбекистански университет

Академик Христо Белоев бе удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от узбекистански университет

Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев беше удостоен с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Андижанския държавен машиностроителен институт в Узбекистан.

Това стана на тържествена церемония в град Андижан проведена в рамките на осмата среща на партньорите на евразийския проект HiEdTec. Церемонията се състоя в Андижанския младежки център в присъствието на над 600 гости, ръководители на институции, ректорите на чуждестранни университети и университети от Узбекистан, преподаватели и студенти.

Ректорът на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев обяви решението на научния съвет на института за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание Doctor Honoris Causa, отчете съвместните дейности между двата университета и заслугите на акад. Белоев и проведе церемонията по награждаването.

Почетната диплома на академик Белоев бе връчена от ректора на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев и от г-н Насибуло Муминов-губернатор на Андижанска област.

Академик Христо Белоев благодари за оказаната му висока чест а думите му бяха съпроводени с бурните аплодисментите на стотиците присъстващи в залата, предаде Русе медиа.

Андижанският машиностроителен институт е създаден през 1986 година. В него се обучават над 8000 студенти в бакалавърски и магистърски програми в областите машиностроене и икономика. В университета има 6 факултета и два филиала с над 300 преподаватели.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X